5 soorten surprises

5 soorten surprises

5 soorten surprises

Het is weer (bijna) die tijd van het jaar. Je hebt loten getrokken en je moet een surprise gaan maken voor een kennis. In het beste geval maak je de surprise voor een vriend(in) of familielid. Duik je voorraadkast of zolder in en ga op zoek naar schoenendozen, karton of ander knutselmateriaal. Papier maché is een veelgebruikt middel als je echt creatief aan de slag wilt gaan.

De makkelijkste surprise is een uitbeelding van de hobby of interesse van de ontvanger. Maak je een surprise voor iemand die van voetbal houdt? Blaas een ballon op, doe er papier maché omheen en schilder deze wit met zwarte vlakken. Je kunt natuurlijk ook een surprise maken om eindelijk eens wraak te nemen op die ene collega die elke keer de koffiepot niet bijvult. Aangezien de gever anoniem blijft is een surprise, met bijbehorend gedicht, hét moment om iemand publiekelijk te vernederen. Klinkt dat te rigoreus, of zit je nog op de basisschool en weet je niet wat dat woord betekent, dan zijn hier 5 ideeën om je op weg te helpen:

1. De hobby en interesse surprise

Zoals genoemd is dit een geknutseld object dat te maken heeft met de hobby of interesse van de ontvanger: een voetbal, een hockeystick, een tennisracket (waar stop je het cadeau?), een auto, een boek, of wat anders.

sinterklaas-surprise2

2. De grappige (leedvermaak) surprise

Iedereen kent wel de gigantische kartonnen doos, waar vervolgens als een matroska pop steeds kleinere dozen in verpakt zijn. Om uiteindelijk te eindigen in een cadeau van 1 bij 1 cm. Of de surprise die ingepakt is met ducttape, plasticfolie en secondelijm waardoor de ontvanger na een halfuur gepruts rood begint aan te lopen omdat iedereen zijn geduld verliest.

images

3. De luie surprise

Waarom moeite doen als de ontvanger de surprise toch weggooit? Deze surprise is voor de efficiente Sinterklaasfeesthater, die geen tijd en moeite wilt steken in een surprise: zoek een lege schoenendoos, stop het cadeau erin, doe de deksel erop, en pak de schoenendoos in met cadeaupapier. Klaar!

IMG_3045

4. De professionele surprise

Dit is de tegenhanger van de luie surprise. De maker ervan is een creatieve expert die niet omkijkt om een papier maché kunstwerk te maken voor op een wagen bij een Carnavalsoptocht. Deze surprise is meestal te groot om mee naar huis te nemen en ziet er zo professioneel uit dat het bijna zonde is om deze te slopen om bij je cadeau te komen. Er zit dan ook vaak een opening verborgen zodat het kunstwerk intact blijft.

surprise_piranha

5. De willekeurige surprise

Als ontvanger wil je het liefst een surprise en gedicht ontvangen dat nog een beetje persoonlijk is. Soms weet de gever echter niks over jou en besluit dus uit wanhoop om een totaal willekeurige surprise te maken… of het is een van de bovenstaande (met uitzondering van 1.)

m1ny4r0wm81t

Wil je geen moeite doen om een surprise te maken? Lees dan hoe je het Sinterklaas dobbelspel kunt doen.

 

4+1 gratis speelgoed

Rate this post

Tags:

No Comments

    Leave a reply