Beste gameconsole cadeau: Sony Playstation 4

playstation 4 sinterklaascadeau
9
User Rating: 2.1 (2 votes)

Het PlayStation®4-systeem opent de deur naar een ongelooflijke reis door meeslepende nieuwe gamewerelden en een sterk verbonden game-community. PS4 zet gamers op de eerste plaats met een verbazingwekkende lanceringsline-up en meer dan 180 games in ontwikkeling. Speel fantastische eersteklas kaskrakers en vernieuwende indiehits op PS4. Door ontwikkelaars, voor gamers.

In vergelijking met de XBox One

De PS4 heeft meer grafische kracht dan de XBox One, 32x meer geheugen dan de PS3 en is gericht op een pure gaming ervaring. De PS4 is gemaakt door en voor gamers. Sommige next-gen gamers voelde zich niet serieus genomen door vreemde keuzes die Microsoft maakte met de XBox One. Met de PS4 heb je hier geen last van. De PS4 heeft een vergelijkbare prijs als de XBox One. Een camera kan apart gekocht worden voor de PS4. Hier zijn echter niet veel games voor beschikbaar en is dus leuk erbij als je er gebruik van wilt maken.

Vergeleken met de XBox One ziet de PS4 er heel strak uit. Met z’n platte vorm misstaat deze niet op een TV-meubel als design element. De XBox One lijkt eerder op een oude videoband speler door zijn dikkere rechthoekige vorm. De volledige afmetingen zijn 275 x 53 x 305 mm, en dus veel compacter dan de XBox One. De structuur is half mat zwart en deels glad zwart:

Playstation 4 game console

Ondanks de kleine afmetingen zit de stroomvoorziening in de binnenkant van het systeem waardoor je geen extern stroomblok hebt waar je over kunt struikelen. De XBox One heeft dit echter nog wel, zoals bij de XBox 360, waardoor je meer ruimte en spullen achter je TV-(meubel) hebt.

Ontwerp

De PS4 heeft een aflopend, asymmetrisch ontwerp dat voortborduurt op de voorgaande Playstation ontwerpen. Standaard kun je de PS4 plat neerzetten. Je kunt ‘m ook rechtop zetten met de hulp van een plastic standaard die je apart kunt kopen.

Aan de voorkant vind je de sleuf voor Blu-ray’s en games. Aan de rechterkant zijn twee USB 3.0 poorten, waar je de DualShock 4 controllers kunt opladen, ook al staat het systeem uit.

Aan de bovenkant is een lampje dat blauw oplicht als je de PS4 opstart. Deze geeft een sprankeltje levendigheid in het verder vrij industrieële ontwerp.

Specificaties

De PS4 heeft een speciaal gemaakte single-chip processor, dat een x86-64 bits AMD “Jaguar” CPU combineerd met een 1.84 teraflops GPU gebaseerd op de technologie van de AMD Radeon. Daarbij heeft de PS4 8GB aan supersnel GDDR5 RAM geheugen, en een 500GB hardeschijf.

Je kunt de 500GB hardeschijf ook vervangen met een grotere schrijf, of een SSD (Solid State Disk) voor betere performance. Je kunt dit zelf doen zonder dat dit invloed heeft op de garantie. Sony claimt dat de prestaties van de PS4 10x beter zijn dan die van de PS3.

De twee USB poorten zijn de enige aansluitingen aan de voorkant. Aan de achterkant vind je een HDMI poort, Ethernet, een digitale optische audiopoort, en een speciale aansluiting voor de Playstation Camera (los te koop). Verder heeft de PS4 voor draadloze verbindingen 802.11 b/g/n voor WiFi en Bluetooth 2.1 (voor de draadloze DualShock 4 controllers).

PS4 achterkant

Mogelijkheden

Met de PS4 kun je gamen met vrienden en familie en films kijken. Je kunt via internet met vrienden game via het Playstation Netwerk en op Twitter en Facebook game-momenten delen.

Meer informatie

Gameplay video’s delen

Tijdens de release van de PS4 werd een unieke en originele mogelijkheid genoemd: je kunt video’s van gameplay opslaan en delen met een simpele druk op de “Share” knop van de DualShock 4 controller.

Terwijl je een game speelt worden automatisch de laatste 15 minuten van gameplay opgenomen. Dit kun je ook uitzetten als je dit liever niet hebt of als je schijfruimte wilt besparen. Standaard staat dit echter aan. Je kunt direct op de PS4 de video’s bewerken: je kunt ze korter of langer maken en dan delen op Facebook of het Playstation Netwerk (PSN). Je kunt ook screenshots maken met de Share knop en dan delen op Facebook of Twitter. Wat wel jammer is is dat het delen van video’s beperkt is tot sociale netwerken en PSN. Je kunt de video’s niet op YouTube zetten of zelf een link sturen naar je video.
Wat dan wel weer kan is het live streamen van gameplay zodat anderen dit kunnen bekijken via Twitch of Ustream. Dit is heel makkelijk op te zetten.

Bekijk ook deze recensie van de Playstation 4:

Conclusie: beste gameconsole

We mogen concluderen dat de PS4 de meest krachtige game console ter wereld is in 2014. De PS4 is een compleet systeem met veel mogelijkheden en een groot aanbod games. Het is daarom een ideaal groot cadeau voor Sinterklaas waar je kinderen Sinterklaas (jou) nog lang dankbaar voor zullen zijn.

Playstation 4 voordeelbundel

Rate this post
Beste gameconsole cadeau: Sony Playstation 4
september 21, 2014
9/10
De meest krachtige game console ter wereld. De PS4 is een compleet systeem met veel mogelijkheden en een groot aanbod games.
9 Review Score
Beste game console

De meest krachtige game console ter wereld. De PS4 is een compleet systeem met veel mogelijkheden en een groot aanbod games.

Ontwerp
8
Eigenschappen
8.5
Gebruiksvriendelijkheid
8.5
Prestaties
9.5
Waarde
9
User Rating: 2.1 (2 votes)

Tags:

1 Comment
  1. […] PlayStation®4-systeem opent de deur naar een ongelooflijke reis door meeslepende nieuwe gamewerelden en een sterk […]

    Reply

Leave a reply