Cadeautip: LEGO speelgoed

LEGO, wie is er niet mee opgegroeid? Hoe is LEGO eigenlijk ontstaan? Ole Kirk Christiansen was een timmerman uit Billund, Denemarken. Hij bewerkte hout en maakte er huizen en meubels van voor boeren in de omgeving. Een groepje leerlingen hielp hem daarbij. Toen in 1924 zijn werkplaats afbrandde gebruikte hij het als een mogelijkheid om een grotere werkplaats te bouwen en zijn bedrijf uit te breiden. De Grote Depressie had echter een grote impact op zijn verkopen en hij zocht manieren om zijn productiekosten laag te houden. Zo kwam hij op het idee om miniatuurversies van zijn huizen en meubels te maken. Dit inspireerde hem weer om speelgoed te gaan maken. Omdat hij al een grote voorraad hout had voor de meubelproductie maakte hij dit speelgoed van hout. Later ging hij modulair speelgoed maken dat je zelf in elkaar kon zetten en stapte hij ook over op plastic.

Tegenwoordig is LEGO nog steeds geweldig speelgoed. Van de klassieke LEGO Creator serie, tot aan de thematische Minecraft of Star Wars LEGO. Voor jonge kinderen is er LEGO Duplo en voor oudere kids is er LEGO Technic met meer (ingewikkelde) stukjes.

Nostalgische creativiteit

Als je creatief bent kun je werkelijk ALLES maken van LEGO. De voormalig advocaat Nathan Sawaya heeft zelfs van het maken van LEGO kunst zijn beroep gemaakt.

Deze basisstenen zijn onmisbaar als je zelf aan de slag wilt gaan. Laat je creativiteit de vrije loop en zorg dat je niet hoeft te zoeken naar de juiste kleur steentjes.

LEGO basisstenen

LEGO Creator serie

Met de LEGO Creator serie kun je nog wel uitgebreid zelf bouwen, maar krijg je wel instructies wat je er van kunt maken. Er zijn per doos meerdere modellen mogelijk wat het erg leuk maakt voor de afwisseling.
Een voorbeeld is deze boomhut:

LEGO Boomhuis

LEGO Minecraft

Speel je Minecraft? Dan heeft LEGO ook wat voor jou. Net als in de Minecraft wereld is LEGO ook gemaakt van blokjes en kun je je game avonturen naspelen door te graven naar grondstoffen. Bij deze set zit Steve en een zombie. Klik op de afbeelding voor meer LEGO Minecraft sets:

LEGO minecraft

LEGO Friends

Niet alleen jongens zijn goed in bouwen. Meisjes kunnen dat net zo goed! De LEGO Friends serie is dan ook speciaal gericht op meisjes. Met LEGO Friends jungle ga je met je beste vriendinnen op avontuur in de jungle om dieren te redden. Deze zet is geschikt voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

LEGO Friends jungle

LEGO City

Voor (jongen) fans van auto’s en het bouwen van een LEGO stad is de LEGO City serie de beste keuze. Met de voertuigen en poppetjes van LEGO City kun je je eigen stad nabouwen. Bekijk alle LEGO City sets.

LEGO City autotransporter

LEGO is met de verschillende variaties nog steeds een leuk cadeau om te krijgen en te geven. Lekker knutselen aan tafel of op de grond tijdens de koude maanden.

Als je genoeg tijd en creativiteit hebt kun je ongeloofelijke dingen maken. Bekijk bijvoorbeeld eens deze 35 Mega LEGO Constructies

 

Wat is jouw favoriete LEGO? Laat het hier onder weten als commentaar:

Rate this post

No Comments

    Leave a reply