Goedkope Sinterklaascadeaus: hoe bespaar je geld tijdens het Sinterklaasfeest?

Goedkoper sinterklaascadeaus
Het feest van Sinterklaas op 5 december is de meest Hollandse feestdag die er is. Als je kinderen hebt kun je 5 december niet overslaan. Houdt dus alvast rekening met extra uitgaven in December, wat sowieso een dure maand is samen met Kerst en Oud&Nieuw. De uitgaven voor het Sinterklaasfeest nemen elk jaar toe. Er zijn echter manieren waarop je geld kunt besparen op sinterklaascadeau’s en tips zodat je pakjesavond goedkoop én leuk kunt houden. Hieronder enkele tips:

1. Plan je uitgaven in

Als je wacht tot December met het kopen van cadeau’s gaat dit gepaard met veel stress en een druk om veel cadeautjes in te kopen. Door vooraf in te plannen wat je wilt kopen kun je dit voorkomen. Maak een lijstje van de personen die een sinterklaascadeau van je verwachten en wat je ze wilt geven. Zo kun je al in september inkopen doen. Via internet kun je al in September of eerder sinterklaascadeaus kopen.

Je kunt ook etenswaren en lekkernijen meenemen in je budget. Bepaal ook vooraf je budget en hou je daar aan. Eventueel kun je een apart spaarpotje gebruiken zodat je alvast geld apart kunt zetten voor December.

 

2. Doe gedurende het jaar inspiratie op

Als je gedurende het hele jaar oplet hoef je niet gehaast in December nog ideeën op te doen voor cadeaus. Zijn je kinderen of familieleden bezig met bepaalde hobbies? Onthoud dat dan. Schrijf die dingen op in een lijstje zodat je dat kunt gebruiken om verlanglijstjes te maken. Samen met je budget kun je zo bepalen wat je gaat kopen en dat in 1x doen. Zo bespaar je tijd én geld.

 

3. Houd aanbiedingen in de gaten

Een andere strategie is juist om de sinterklaascadeaus gespreid in te kopen. Zo kun je rekening houden met aanbiedingen. Als je een leuk cadeau voorbij ziet kopen en de prijs is erg goed door een aanbieding; koop het dan alvast. Ook zorgt gespreid kopen ervoor dat je niet in 1x veel geld uitgeeft aan sinterklaascadeaus. Zorg er wel voor dat je de van tevoren ingekochte cadeaus goed verstopt zodat je kinderen of partner deze niet vroegtijdig al ontdekt. Je kunt ze ook na aankoop direct inpakken, dan scheelt dat ook weer tijd in December!

 

4. Recycle cadeaus

Dit is eigenlijk not done, maar wel een slimme strategie om geld te besparen. Veel kleine kinderen hebben zoveel spullen dat ze niet eens weten wát ze allemaal hebben. In dat geval kun je sinterklaascadeaus makkelijk recyclen: houd na een verjaardag of andere feestdag waar cadeaus worden gegeven iets achter en kijk of je kind het mist. Als dat niet zo is kun je het opnieuw inpakken en bewaren tot 5 december. Gebruik deze tactiek niet te vaak want dan hebben kinderen het door.

 

5. Sinterklaascadeaus ruilen

Een andere geldbesparende methode is het ruilen van cadeautjes. Heb je vrienden, familie, collega’s of buren met kinderen van dezelfde leeftijd als jouw eigen kinderen? Kijk dan of je achtergehouden spullen van je kinderen die ze niet meer gebruiken kunt ruilen met hun. Als zij hetzelfde doen kun je zo nieuwe spullen blijven ruilen zodat je kinderen iets nieuws krijgen zonder dat het je iets kost.

 

6. Doe-het zelf sinterklaascadeaus

Ben je al die commercie en het materialisme zat? Dan kun je altijd nog je eigen creativiteit gebruiken en zelf dingen maken. Denk bijvoorbeeld aan een mooi bloemstuk, een zelfgemaakte mand met etenswaren. Het voordeligst is het als je iets maakt van spullen die je al in huis hebt of gratis kunt bemachtigen, anders kunnen de kosten voor materialen ook hoog oplopen.

 

7. Een gezellige sfeer tijdens sinterklaas

De viering op 5 december hoeft niet alleen om de cadeaus te gaan. Je kunt ook je huis gezellig aankleden, kaarsen aansteken, veel kleine en goedkope spullen met Sinterklaasthema ophangen. Als je minder cadeaus koopt maar ze leuk aankleedt maken ze meer indruk: voeg een mooi lintje toe, doe een strikje om de doos of gebruik andere knutselspullen. Het is ook leuk om de sinterklaascadeaus in een jute zak te stoppen en ze om de beurt eruit te halen. De jute zak kun je vullen met meerdere kleine (goedkope) cadeaus in plaats van 2-3 grote cadeaus. Zo is het elke keer een verassing wat je gaat krijgen.

 

Do’s

  • Vier je ook sinterklaas met collega’s of vrienden? Dan kun je misschien ook nog wel wat cadeautjes recyclen die je zelf hebt gehad, maar waar je niet zoveel aan hebt. Let er wel op dat de ontvanger niet de oorspronkelijke gever was!
  • Doe je inkopen juist ook na Sinterklaas en Kerst. Dan zijn de prijzen vaak het laagst

Don’ts

  • Laat je in december zelf niet meeslepen door de Sint-gekte. Prent jezelf in dat het echt gaat om het samenzijn en de gezelligheid en niet om hoeveel geld er aan uitgegeven is.

DigiBird cage

DigiBirds zijn leuke speelgoed vogels en voor een geringe prijs een erg leuk cadeau.

Rate this post

Tags:

No Comments

    Leave a reply

    Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /srv/psa02/sinterklaasspullenwinkel.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 3363