Nerf: actiespel voor jong en oud, binnen en buiten

Wat is het?

Nerf (uitgesproken als “nurf”) is een speelgoedmerk dat erg populair is in de Verenigde Staten en nu ook in Nederland. Nerf maakt speelgoed “wapens” met munitie van kunstschuim. De meeste artikelen zijn wapens die schuimrubber schieten maar er zijn ook andere varianten, zoals ballen voor voetbal, basketbal en honkbal. Het populairst zijn de zogeheten “dart guns” die ook wel “blasters” worden genoemd: wapens die munitie schieten gemaakt van schuimrubber.

nerf / nurf retaliator

Nerf bestaat al sinds de jaren ’70 en sindsdien zijn de producten fel gekleurd. Er zijn allerlei verschillende wapens beschikbaar: van pistolen tot (machine)geweren en zelfs pijl en boog in de Rebelle serie voor meisjes. In Amerika zijn er ook attributen te koop die je aan de blasters kunt bevestigen. In Nederland zijn deze echter op weinig plekken te koop.

nerf / nurf  nerf / nurf

Voor wie?

Nerf is geschikt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar maar ook veel volwassen nerds in Amerika hebben Nerfguns. Het leukste is als jij en je vriendjes en vriendinnetjes allemaal verschillende Nerf blasters hebben. Je kunt dan twee teams vormen en elkaar proberen te raken. Dit kan in huis, maar leuker en veiliger is het om buiten te spelen. Ideaal dus voor de komende zomer(vakantie).

Hoe zien de Nerf Blasters er precies uit?

Het speelgoed is gemaakt van hard plastic. De munitie bestaat uit langwerpige, op kogels lijkende, schuimrubbere pijltjes. Sommige pijltjes hebben zuignappen aan de voorkant zodat ze op muren blijven zitten.

116a_nerf_elite_dart_ammo_packs

Check deze video om te zien wat de Nerf speelgoed blasters allemaal kunnen:

 

Rate this post
Editor's choice 2015

No Comments

    Leave a reply